فتوشاپ دارای یک ویژگی کاربردی با نام Bevel & Emboss می باشد که برای تعیین میزان اریب و برجسته بودن متون یا اشکال به کار میرود . فرض کنید می خواهید کمی نوشته شده به طرف بالا یا به طرف پایین برجسته تر شود . با استفاده از تنظیماتی که در این بخش قرار داده شده است به راحتی می توان این کار را انجام داد . تقریبا میتوان گفت جالبترین جلوه موجود در بین جلوههای فتوشاپ Bevel And Emboss است که به لایه انتخاب شده حجمیاعمال کرده و آن را برجسته یا فرورفته نمایش میدهد.
در قسمت Structure این جلوه با گزینه Style نحوه اعمال حجم مشخص میشود که در 5 حالت Outer Bevel (حجم به سمت خارج لایه)، Inner Bevel (حجم به سمت داخل لایه)، Emboss (حجم در سمت داخل و خارج لایه)، Pillow Emboss (حجم در هر دو سمت با ایجاد فرورفتگی در وسط) و بالاخره Stroke Emboss (ایجاد حجم روی حاشیه لایه انتخاب شده ) قابل تنظیم است. در این قسمت با گزینه Depth شدت ایجاد جلوه حجمیو با گزینه Size اندازه حجم ایجاد شده و با گزینه Softer نرمیکنارههای حجم ایجادشده تنظیم میشود. در صورتی که بخواهیم تنظیمات بیشتری روی حجم ایجاد شده داشته باشیم، این کار از قسمت Shading قابل انجام خواهد بود. همراه این جلوه 2 گزینه نیز مشاهده میشود که از گزینه Contour برای تنظیم لبههای حجم ایجاد شده و گزینه Texture برای ایجاد بافت روی حجم ایجاد شده مورد استفاده قرار میگیرد.
آموزش افکت Bevel & Emboss فتوشاپ CS6 - تنظیمات Layer Style
تقریبا میتوان گفت جالبترین جلوه موجود در بین جلوههای فتوشاپ Bevel And Emboss است که به لایه انتخاب شده حجمیاعمال کرده و آن را برجسته یا فرورفته نمایش میدهد.
1. فتوشاپ را اجرا کرده و یک لایه جدید ایجاد کنید . بر روی لایه ای که ایجاد کرده اید دوبار پشت سرهم کلیک کنید تا پنجره Layer Style نمایش داده شود .
2. من به ترتیب از بخش بالا شروع به معرفی قسمت های مختلف میکنم. در بخش اول Style می باشد که که در 5 حالت Outer Bevel (حجم به سمت خارج لایه)، Inner Bevel (حجم به سمت داخل لایه)، Emboss (حجم در سمت داخل و خارج لایه)، Pillow Emboss (حجم در هر دو سمت با ایجاد فرورفتگی در وسط) و بالاخره Stroke Emboss (ایجاد حجم روی حاشیه لایه انتخاب شده ) قابل تنظیم است. سعی کنید هر قسمت را با تغییر تنظیمات امتحان کنید .
3. با تغییر گزینه هایی که در زیر مجموعه technique وجود دارد می توانید نوع نرمی و لبه های تیز تر برآمدگی یا تو رفتگی را به صورت دستی تنظیم کنید . هر گزینه باید در هنگام طراحی تعیین شود و نمی توانید به صورت صد در صد یک گزینه را برای استفاده مشخص کنید .
Depth : این گزینه دِپت یا عمق و وضوح افکت اعمال شده را تعیین می کند .
Direction : با استفاده از این گزینه می توانید مشخص کنید که برآمدگی از طرف بالا یا به طرف پایین اعمال شود .
Size : برای تغییر اندازه برآمدگی یا تو رفتگی مورد استفاده قرار می گیرد .
Soften : با تنظیم Soften می توانید میزان نرم شدن فرآیند را کنترل نمایید .
گزینه بعدی Angle بوده که با تغییر آن نسبت به درجه ای که در کادر وارد می کنید سایه زاویه اش تغییر می کند .
Altitude : زاویه تابش سه بعدی و حالت فضائی ایجاد می کند .
گزینه ی تراز (Contour) در هر افکت وظیفه خاصی به عهده دارد. در افکت Outer Shadow ، انتخاب نوع تراز ، شیوه و نوع نور را تحت تاثیر قرار می دهد. مثلا برای حالت تراز خطی (Linear Contour) که حالت پیشفرض فتوشاپ نیز هست،نور بطور یکنواخت و خطی تولید می شود،توصیه می شود سری به سایر ترازها زده و این منحنی ها را امتحان کنید.
با فعال کردن چک باکس گزینه Anti-Alias گوشههای سایه کادر مورد نظر به صورت خودکار کمی هموارتر به نظر خواهد رسید .
highlight mode : با استفاده از این گزینه می توانید حالت های برجستگی و مدل های پیش فرض را تغییر بدهید .
shadow mode : نیز برای حالت سایه مورد استفاده قرار می گیرد .
2 گزینه در زیر مجموعه Bevel & Emboss قرار دارد . یکی Counter که توضیحات آن در بخش بالا به آن اشاره شده است و دیگری texture که برای ایجاد بافت بر روی برآمدگی یا تورفتگی که ایجاد کرده اید بکار میرود .